Nejlepší RPG hry pro XBOX 360 a PS3?

RPG, zkratka znamená role playing game, je to trošku všeobecné v dnešním světě videoher kde hrajete v roli hlavní postavy skoro v každé hře a přitom s RPG nemá daná hra nic společného.Existuje mnoho rychlokvašek které se k RPG hrám snaží přiřadit a vylákat tak z Vašich peněženek nějaký ten vydřený groš, přestavíme Vám zde RPG hry na herní konzole XBOX 360 a PS3 u kterých rozhodně nešlápnete vedle a s klidem si je můžete pořídit, pak jen záleží na tom jak moc trpělivý jste hráč, protože některé kousky jsou fakt na hranici nervů hráče.

 

DARK SOULS

Začneme od toho těžšího soudku kde by měl hráč zvážit jestli mu to za ty nervy stojí. Dark souls je netradiční RPG od společnosti FromSoftware. Dnes jsou již na trhu 3 díly této série a jeden původní, tedy Demon Soul's který je pouze na PS3 a PS4 digitálně, na XBOX 360 najdete první a druhý díl této série. 

Hry dark souls jsou zpočátku dost obtížné jelikož zde nemáte žádný tutoriál, pokud jste nováček této série tak budete mít zprva problémy, po čase by se měl ale každý do hry dostat, problém je že pokud ve hře zemřete tak se objevíte na začátku, nebo u posledního checkpointu (bonfire - takový ohníček co musíte označit), tyto checkpointy jsou od sebe ale dost daleko a někdy není jednoduché ho označit a probít se skrze nepřátele kteří Vám na jeden úder uberou i půlku života. Jak ale hra hráče sráží na kolena tak v postupu dál a dál se odmění skvostným herním zážitkem. Prostředí je temné jak už název napovídá, nečekejte u Dark Souls nějaké rozkvetlé paloučky plné motýlů, dostanete se ale dá se říct všude, série se odehrává hlavně v hradech a kolem hradů, budete bojovat v temném lese, strašidelném chrámu plném duchů nebo v kobkách proti nemrtvým.V Dark Souls jsou ale věci kvůli kterým je série tak vyjímečná a to je multiplayer.

Multiplayer v Dark Souls je vyjímečný tím že hrajete v podstatě single, ale kdykoli si můžete k sobě do vlastní hry přivolat hráče z jiného světa aby Vám pomohl s posledním bosem úrovně nebo projít level, stačí napsat na zem křídou že žádáte o pomoc a chvíli setrvat, v opačném případě se k Vám do Vaší hry může nabourat hráč z jiného světa ale jako PK (player killer) a chtít Vás tak připravit o život, to stejné můžete udělat taky, nabouráte se do jíného světa a zabijete druhého hráče pro získání duší a předmětů, sranda je když má protihráč zrovna přivolané pomocníky :P u některých bossů se bez pomoci takřka neobejdete, pokud ale máte vyexpenou postavu s dostatečně silnou zbrojí tak je možné to ustát, bossové jsou tady unikátní, většinou jsou oproti Vám 50x větší a vypadají opravdu jako z pekla, na některé je potřeba najít taktiku, jiné zvládnete hrubou silou nebo kouzlem.

Výběr postav v Dark Souls není nijak velký, vyberete si druh bojovníka který může používat určité zbraně a věci, během hry ale záleží hlavně na statistikách do kterých si přidáváte body jak už to u RPG bývá. Tvůrci dbali dokonce i na takové drobnosti že pokud máte velmi těžkou zbroj a zbraň tak budete neohrabaný a pomalý, avšak síla a výdrž bude na Vaší straně, pokud se rozhodnete pro dýku nebo kouzla, budete rychlí, obratní a snáze utečete z boje, vše má svě pro a proti, zbraní je v Dark Souls velká škála, od dýky až po halapartny, luky, kuše, stafky pro kouzla, štíty menší, obří, ale i třeba z bossů, jsou tu i setová brnění a speciální zbraně které lze ukovat u kováře za speciální duše získané ze zabitých bossů.

V poslední řadě je nutno zmínit čím se v Dark Souls platí, jsou to duše mrtvých, protože se vše odehrává v jakémsi mrtvém světě plných skomírajících duší, které Vás budou jako NPC postavy provázet celou hrou, jsou tu i jistí obchodníci u kterých lze za duše nakoupit potřebné vybavení, nebo i prodat věci které naleznete během hry. K léčení postavy se zde používají lahvičky zvané Estus flask které když vyplítváte tak jediná možnost jak doplnit je najít Checkpoint (bonfire).

Graficky se série Dark Souls neřadí mezi ty nejlepší, ale není to tak hrozné, jde tu spíše o jiné věci než zrovna grafiku.Každopádně ani jeden díl v celosvětovém hodnocení nespadá pod 90% což je slušná příčka.Pokud se tak chystáte o koupi nějakého temného RPG pro starší ale i novější konzole které Vám zabere desítky hodin hraní a není zrovna nejlehčí tak Dark Souls série je asi to nej co můžete sehnat.

Dark Souls

 

DIABLO 3

Když se řekne Diablo tak asi každý hráč ví o co se jedná, stará klasika ve 2D už z let devadesátých pokračuje na novější konzole XBOX 360, PS3, PS4, XBOX ONE.

Diablo jako jedno z mála RPG je známo tím že náhodně generuje obsah hry, levely, monstra a věci. Původní díl Diablo vyšl dokonce na Playstation 1 za podpory multiplayeru na jedné konzoli což byla pecka, dneska těch her neseženete moc, které jsou hrát na jedné konzoli ve dvou a ne ve split screenu.Inu uběhla nějaká řádka let a na svět po velmi úspěšném Diablu 2 vyšla trojka.

Pro některé hráče téměř dokonalé, pro některé to bude asi nuda, Diablo se řadí rozhodně k jedné z nejlepších sérié RPG her co kdy spatřilo světlo světa. Diablo 3 se od stařších dílů od sebe zase tak neliší co se týče hraní a hratelnosti, tvůrci ale nasadili pár novinek, jedna z nich je určitě grafika, která je inspirovaná hrou Warcraft, spíše World of Warcraft.

Začínáte někde u vesnice z jednou z postav dle výběru, určitě si každý vybere, jsou tu kouzelníci, nekromani, druidi ale i hrubá síla, tedy barbar, templář a samozřejmě luky neboli archeři, jak je psáno výše, věci se generují náhodně, nikdy Vám nevypadne stená věc ze stejné příšery na stejném místě, v Diablu 3 je tak nekonečné množství věcí které můžete kombinovat, vylepšovat, ale i dokonce dávat věcem svůj vlastní vzhled, samozřejmě tu naleznete věci setové jak už to u Diabla bývá. Každá postava má svoje unikátní skilly které jsou vyvážené a budou Vás opravu bavit. Diablo 3 se ale hodně zaměřuje i na multiplayer který je opravdu povedený, po dohrátí hry tak máte další možnosti co ve hře dělat, můžete navštívit tak zvané Greater Rifty na které potřebujete speciální runové kameny, v rozšířené verzi Diabla 3 Reaper of Souls jsou přidány další Nephalem rifty kde padají ty nejlepší věci, můžete hru hrát stále dokola na vyšší obtížnost, věřte...je jich tu dost :), čím vyšší obtížnost tak tím lepší věci, jak magické, setové tak uníkátní, které jsou nejvzácnější.

Diablo 3 by rozhodně mělo patřit u každého RPG hráče, protože si to zaslouží, ale je jasné to že každému do oka nepadne.

diablo 3

 

 

FALLOUT 3

Další pojem co ve světě videoher něco znamená, už starší díly na PC 1 a 2 patřili mezi nejlepší hry doby vůbec. Fallout a jeho postapokalyptický svět si získal tisíce fanoušků po celém světě, jedná se o akční RPG z první osoby, tedy FPS s prvky RPG.

Hra Fallout 3 pojednává o světě po atomové katastrofě, kde se lidé schovali do krytů zvaných Vault. Začínáte jako jeden z přeživších a prcháte z krytu do velké postiny po smrti svěho otce. Vycházíte s minimálním vybavením toulky po pustině a hledáte jak přežít, formujete vývoj svě hlavní postavy, nacházíte různé věci, které použijete třeba k snědku pro doplnění života nebo je uschováte pro další prodeje. Ve Fallout 3 budete nacházet různé typy zbraní od pušek až po pulzní zbraně které si můžete modifikovat, existuje tady speciální režim útoku V.A.T.S. kde zastavíte čas při útoku, nastavíte si dané místa kam chcete protivníka zranit, nebo mu rovnou ustřelit palici. Je tu obrovská škála věcí a hlavně skillů, fungují snad nejlépe než u jakékoli jiné hry, v pustině Vás čeká nepřeberné množství úkolů a to hlavních i vedlejších, graficky je hra velmi atmosférická a zachycuje dobře danou situaci ve hře, nepatří ale mezi nějaké špičky. Jako platidlo jsou zde pivní vršky a nikdy jich není dost, zvláště když podlehnete v některých z měst hazardu..Ve Fallout 3 si budete muset vystačit sami, je tady pouze singleplayer.                                                                                                           

Ve Fallout 3 naleznete tak velké dobrodružství na velmi mnoho strávených hodin, které bude určitě končit pořízení si novějšího dílu nebo některých z daných datadisků, Fallout 3 a to i ostaní díly patří rozhodně mezi ty nejlepší akční RPG vůbec.

 Fallout 3