Resident evil 2 - závan nostalgie

Konečně jsme se dočkali kompletní předělávky nejlepšího old-school survival horroru všech dob! Nic pro slabé povahy, u Resident evil 2 remake se budete prosté bát! Hra je dostupná na PC a herní konzole Xbox One a PS4.

Do hraní se můžete pustit s jednou z dvou postav, vyberete si mezi policistou Leonem S. Kennedym nebo mladou vysokoškolačkou Claire Redfieldovou. S každou postavou začínáte na jiném místě hry, postupně ale procházíte stejnými lokacemi, každá postava začíná s jiným vybavením a v průběhu hry má přístup k jiným zbraním, je nutno zdůraznit že jsou tu 2. rozdílné konce hry.

Remake dostal zbrusu nový grafický kabát včetně hrůzostrašného hudebního a zvukového doprovodu.Na výběr jsou tu 3 obtížnosti, na tu nejlehčí se dá hra celkem proletět, všeho je tu dost, na střední už ale šetříte každý náboj a rozmýšlíte jestli si jej nenechat radši pro sebe. Ano nábojů tu není mnoho, pro zkušené hráče je pak obtížnost hardcore.

 

Resident evil 2

Začínáte u srážky kamionu na ulici a postupně se dostanete k policejní stanici, kde se odehrává asi necelá polovina hry, ve zbytku se hra odehrává v podzemí pod stanicí, ve stokách a v laboratoři. Po celou dobu Vás bude pronásledovat jakysi pan X neboli tyrant, nelze ho zabít, pouze omráčit, idelání oběhnout protože na omráčení spolkne dost munice, doporučuji hrát zesíleně, nebo na sluchátkách a zvuk blížících se kroků pana X Vám určitě neunikne. V RE se potkáte s krvelačnými zombiemi, je tu ale i slicker, příšery ze stok a několik bossů. Pozice lze ukládat u psacího stroje v každé odpočinkové místnosti, kde si současně můžete doplnit zásoby z Vaší úložny, jestli nějaké budete mít. :)

Stejně jako v původní verzi hry tak i v remake budete plnit různé druhy hádanek a rébusů, nebude to ale nic moc složitého.Střelné zbraně jsou tu klasické 9mm pistole, brokovnice, granátomet, raketomet, ale i oblíbená magnum 45.To vše dokáže nadělat ze zombieho masa pěknou paseku, reakce na zásahy u protivníků jsou famózní, odlétají kousky masa, ale i kusy těl, zpracování detailů též naprosto perfektní.

 

2_14

 

Celková herní doba Vám zabere zhruba 10 hodin hraní, po dohrání se otevřou nové herní módy, oblečky a arty. Můžete si dát i second run se stejnou postavou.Vynikající strašidelná atmosféra dodává hře perfektní říz, nutno dodat že zvuky a celkový hudební doprovod tomu sakra přidává.Temné kouty policejní stanice v Racoon City Vás prostě dostanou.

Resident Evil 2 remake nabízí opravdu herní zážitek u kterého tuhne krev v žilách, pocit strachu a nejistoty. deset z deseti kardiologů hru nedoporučuje, hlavně před spaním!